Fortuna/ Delta Logistiek A1 – HKV/ Ons Eibernest A1: 27-22. De 2e helft is weer voor Fortuna

De herhaling van de finale van de HKD werd ook dit keer gewonnen door Fortuna. In de eerste helft kon HKV/ OE een vier punten achterstand nog wegwerken waardoor er met een gelijke stand werd gerust. De tweede helft liep Fortuna echter weer weg en daar had HKV/ OE geen antwoord op: 27-22.

De eerste tien minuten van de wedstrijd gaan gelijk op tot 3-3. Hierna slaat Fortuna een klein gaatje bij 5-3 maar HKV/OE countert dit via twee snelle doelpunten naar 5-5. Dan is er een fase van zo’n vijf minuten dat HKV/ OE niet weet te scoren en daar maakt Fortuna meteen gretig gebruik van. Via vier mooie goals van de A1 is er een gat bij 9-5. Bij deze stand neemt HKV/ OE een time out en die mist zijn uitwerking niet. De A1 is dan wat slordiger en maakt mindere keuzes en nu scoort de A1 vijf minuten niet. HKV/ OE knalt in deze fase door en sluit bij 9-9 gewoon weer helemaal aan. Fortuna hersteld zich hierna enigszins al blijft het soms moeizaam. Nadat Fortuna bij 11-9 toch weer een voorsprong neemt heeft HKV/ OE in de laatste minuten voor rust het laatste woord en dus staat er een logische 11-11 op het scorebord als de ploegen gaan rusten.

Na de rust gaat het gelijk op tot 14-14 waarbij Fortuna wel constant het initiatief neemt. Nu is het HKV/ OE dat in de aanval heel slordig is en vier aanvallen zomaar de bal weggooit. De stand gaat naar 17-15 en dan neemt HKV/ OE hun tweede time out. Dit keer met minder succes dan de eerste want aan de Haagse zijde blijft het slordig en dat straft Fortuna hard af. Het spel is dan beter en de A1 merkt dat dit het moment is om toe te slaan. In korte tijd vallen er vier ballen binnen en dus gaat de stand naar 21-15 voordat de Eibers weer kunnen scoren. Fortuna speelt vervolgens prima verder. HKV/ OE probeert weer aan te haken bij 23-19 en 24-20 maar Fortuna speelt de wedstrijd prima uit en laat de tegenstander niet dichterbij komen. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd bij 27-22. Weer een mooie en prima overwinning die weer in de tweede helft gestalte kreeg.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd voor de A1. Dit keer tegen Deetos/Snel om 15.10 uur. Succes A1!