Fortuna/Delta Logistiek A1 – DeetosSnel A1: 25-20 Prima winst voor de A1

De komende weken treft de A1 de concurrenten voor de 2e plek in de poule. Deze zaterdag was in de 1e returnwedstrijd DeetosSnel de tegenstander. De heenwedstrijd had Fortuna al gewonnen en ook deze keer was Fortuna uiteindelijk de duidelijke winnaar. In de eerste 14 minuten was Fortuna matig maar daarna werd DeetosSnel op achterstand gezet. In de tweede helft kwam Fortuna geen moment in gevaar en de winst werd gepakt met 25-20.

De eerste aanval van Fortuna leverde meteen een doelpunt op en ook DeetosSnel scoort in hun eerste aanval. Vervolgens speelt Fortuna slordig en onduidelijk met plaatsfouten en 1-schotsaanvallen. Verdedigend doet Fortuna het ook niet handig want door onder andere 2 doorlopen, 2 strafworpen en een vrije bal staat DeetosSnel met 16.30  te spelen op een 4-7 voorsprong. Vervolgens wordt er enkele minuten niet gescoord. Ook DeetosSnel wordt slordig en beide teams ronden niet af. Via 5-7 weet de A1 dan via 2 snelle goals achter elkaar bij 7-7 eindelijk aan te sluiten, er is dan nog 11.30 te spelen tot de rust. Fortuna gaat dan iets beter spelen, het wordt iets minder slordig en de afronding wordt gevonden. Bij DeetosSnel gaat het niet goed, Fortuna heeft wat sneller de verdedigende rebound en de afronding van DeetosSnel is matig. De A1 loopt uit naar 12-7. Na zo’n 14 minuten niet gescoord te hebben komt DeetosSnel met 2.30 te spelen op 12-8. In de laatste minuten scoren beide teams nog en de rust komt bij 14-9.

Na rust is het Fortuna dat na 1,5 minuut als eerste scoort. DeetosSnel maakt even later 15-10 en dan volgt een prima fase van de A1. Het tempo ligt hoger en met enkele mooie aanvallen en scherpe afronding loopt Fortuna na 6 minuten spelen uit naar 18-10. Vervolgens volgt een mindere fase en er wordt door beide teams zo’n 5 minuten niet gescoord. Dan volgt met nog 13.30 te spelen een time out. Meteen na de time out scoort DeetosSnel twee afstandsschoten snel achter elkaar en denken ze wellicht aan te kunnen gaan sluiten. Het lukt ze echter geheel niet om Fortuna genoeg onder druk te zetten. Fortuna speelt en scoort prima door en via 20-15 staat het 5 minuten voor tijd 22-16. In deze laatste 5 minuten wordt er nog zeven keer gescoord en de wedstrijd eindigt bij 25-20.

De A1 speelde een degelijke wedstrijd met goede en mindere fases. De mooie belangrijke punten bleven in Delft en dus staat DeetosSnel nu op 6 punten achterstand. Volgende week speelt de A1 de volgende topwedstrijd tegen Oranje Wit om 12.15 uur in Dordrecht. Succes A1!!

Tekst: Erik Snaphaan