Fortuna/Delta Logistiek A1 – DOS’46 A1: 25-21 Terechte winst voor de A1 in de 1e Play-off tegen DOS’46

fortunaA1playoffsklNa de laatste topwedstrijd in de reguliere competitie tegen Groen Geel had de A1 twee weekenden geen wedstrijden. In die weekenden stond het WK < 17 en het WK < 19 op het programma. Het leverde Fortuna/ Delta Logistiek vijf nieuwe wereldkampioenen op! Daar werd door hun ploeggenoten op een mooie Oranje-training en een RoodWitBlauwe-training bij stil gestaan. Heel snel ging de focus echter naar de eerste Play-off. Fortuna/Delta Logistiek A1 werd tweede in hun poule en moest dus aantreden tegen de kampioen van de andere hoofdklasse: DOS’46 A1. Er werden de laatste jaren veel mooie onderlinge wedstrijden gespeeld dus dat beloofde veel.

En dat het een mooi potje zou gaan worden bleek al voor de wedstrijd. Mooie posters, voorbeschouwingen, filmpjes en analyses. Voor de wedstrijd weer oplopen en een goed gevulde hal!

Dat telde niet meer toen de wedstrijd om 15.30 uur startte. En op wat voor mooie manier startte hij, na 3 seconden stond de A1 met 1-0 voor en na 2 stippen stond het na 1 minuut 2-1. Tot 3-3 gaat het dan gelijk op waarna DOS’46 via twee afstandsschoten een klein gaatje slaat naar 3-5. Daarna is er een fase van 7 minuten waarin Fortuna/ Delta Logistiek 6x op rij scoort via enkele mooie aanvallen en goed en dynamisch spel. Bij DOS’46 vallen die periode de schoten niet, is de passing onzorgvuldig en wordt er een stip gemist. Na de 9-5 haakt DOS’46 meteen aan met een afstandsschot waarna Fortuna /Delta Logistiek een stip mist en DOS’46 meteen de 9-7 scoort. Fortuna/ Delta Logistiek houdt de laatste 10 minuten van de eerste helft wel het initiatief maar met name het 2e aanvalsvak produceert veel 1-schotsaanvallen en heeft vooral daardoor moeite met scoren. De A1 blijft echter tot aan de rust aan de goede kant van de score, er wordt gerust met een 13-12 voorsprong.

In het begin van de 2e helft gaat het gelijk op. De coaches hebben in de rust met name verdedigend accenten gelegd. Beide ploegen verdedigen clean, opvallend is dat de scheidsrechter met name DOS’46 toch veel vrije ballen geeft terwijl Fortuna weinig fout doet. Tot 16-15 heeft Fortuna/ Delta Logistiek het initiatief maar dan pakt DOS’46 via 2 afstandsschoten voor de 2e keer in de wedstrijd een voorsprong: 16-17. DOS’46 scoort dan twee aanvallen niet waarna Fortuna/ Delta Logistiek gelijk maakt en het initiatief terugpakt. Bij 18-18 komt dan eindelijk weer het gaatje van 2 door twee snelle goals en met nog een kleine 9 minuten te spelen staat het dan 20-18. DOS’46 kan tot de 22-20 met nog 3 minuten te spelen nog hopen op een goed resultaat maar het blijkt ijdele hoop. DOS’46 gaat vanaf dat moment alles of niets spelen (door snel schoten te pakken) en het wordt door matige schoten en goed reboundwerk van Fortuna/ Delta Logistiek niets. Fortuna/ Delta Logistiek loopt in de laatste minuten uit naar 25-21 en stelt daarmee de winst in deze eerste Play-off veilig.

a1 fortuna dos 4 20160403Een verdiende overwinning voor de A1. Het merendeel van de wedstrijd voorgestaan en in de aanval dynamischer en gevaarlijker over meer schijven. Ook het betere verdedigende werk in de 2e helft was een onderdeel van de behaalde overwinning. Beide ploegen zullen de komende week gaan analyseren en accenten gaan leggen.

Volgende week is de 2e Play-off in  Nijeveen. Die wedstrijd start op 9 april om 14.30 uur. Je kan mee, let op de aankondigingen op FB en de site #workingonadream #roadtoziggodome

Tekst: Erik Snaphaan

Foto’s: Fortuna-poster en Saskia Dijkxhoorn