Groen Geel A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 16-22 KAMPIOENEN!!

Op Hemelvaartsdag speelde de A1 zijn kampioenswedstrijd in Wormer tegen Groen Geel. De avond ervoor had Nieuwerkerk namelijk verloren bij DOS’46 en dus kon de A1 deze donderdag al kampioen worden. Ondanks het warme weer speelde de A1 grote fases van de wedstrijd goed en via een mooie overwinning van 16-22 kon er een feestje worden gevierd.

Fortuna start prima aan de wedstrijd, na 5 minuten staat het 0-2. Via 1-4 staat het via 5 verschillende doelpuntenmakers na 10 minuten spelen 2-6. Na de 2-7 (met nog 21 minuten te spelen) neemt Groen Geel een time out maar die helpt niet. Het wordt 2-8 en tot tien minuten voor rust speelt Fortuna, ondanks de hitte, goed en afwisselend korfbal. Het staat dan inmiddels 5-12. Waarschijnlijk is het de warmte die dan even flink toeslaat want tot de rust gaat het in de aanval wat minder. Het tempo gaat naar beneden en de passing wordt minder. De verdediging blijft echter scherp verdedigen. Beide ploegen scoren in die tien minuten slechts 1x en dus staat het bij de rust 6-13.

Na de rust zijn de eerste tien minuten Fortuna erg goed. De A1 knalt meteen de 6-14 binnen en vervolgens gaat het naar 9-17 met dus nog 25 minuten te spelen. Groen Geel mist vervolgens 2 strafworpen achter elkaar waarna Fortuna de 9-18 binnenschiet. De wedstrijd is dan wel gespeeld alhoewel Groen Geel in de laatste 20 minuten enkele fases goed schiet en via 13-19 en 16-20 wat dichterbij komt. Fortuna speelt de wedstrijd echter prima uit en men is (door de warmte) echt blij dat het eindsignaal klinkt. De eindstand is uiteindelijk een mooie 16-22. Op het veld wordt een feestje gevierd met verkoelend water en een fles champagne.

Na de wedstrijd wordt er met ruim 30 personen gezamenlijk gegeten bij een lekkere pizzeria in Wormer. Erg leuk en gezellig. De spelers vieren het kampioenschap vervolgens nog tot in de kleine uurtjes in Rotterdam.

Naast de plaatsing voor de play offs is nu dus ook het kampioenschap behaald, weer een mooie prestatie van de A1. Morgen (zaterdag) wordt duidelijk tegen wie de A1 op zaterdag 10 juni in de play offs zal spelen (DeetosSnel of PKC). Morgen speelt de A1 eerst nog de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Nieuwerkerk om 14.00 uur. Succes A1!

Tekst en foto: Erik Snaphaan