KCC/ SO Natural A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1: 24-25 De A1 ontsnapt tegen KCC

Dit weekend stond voor de A1 de lastige uitwedstrijd tegen KCC op het programma. Vorig seizoen had de A1 het een helft lastig maar nu was KCC tot een kwartier voor tijd beter. In het laatste kwartier maakte de A1 echter een ruime achterstand goed en door een goal in de laatste minuut ontsnapte de A1 aan puntverlies.

De eerste wedstrijden na de kerstperiode zijn altijd lastige potjes. Hoe pakt een ploeg na deze periode de draad weer op? Wisselend niveau qua trainingen deze week bij de A1, dinsdag matig en donderdag heel goed. Hoe zou de ploeg zich manifesteren in Capelle? Ze begonnen in ieder geval uitstekend want na 2 aanvallen staat het 0-2. Vervolgens vallen de goals snel achter elkaar want na 5 minuten spelen staat het 4-4. Vanaf dit moment neemt een prima spelend en goed afrondend KCC het initiatief. Fortuna zorgt er in eerste instantie voor dat KCC niet weg kan lopen en met nog ruim 10 minuten te spelen tot de rust staat het dan 9-8. Moeizame aanvallen van de A1 en matig verdedigen zorgen ervoor dat KCC toch uitloopt, enkele (soms makkelijk gegeven) vrije ballen vallen ook allemaal binnen bij KCC en dus staat het na 3 goals op rij voor KCC 12-8.  KCC houdt via 13-9 en 14-10 een 4-punten voorsprong. In de laatste 7 minuten voor rust lijkt Fortuna dan weer wat aan te sluiten want 3 goals op rij in 3 minuten zorgen voor 14-13. Helaas scoort de A1 dan weer niet meer tot aan de rust en KCC loopt weer uit naar een 16-13 ruststand.

Een hoger tempo in de aanval en iets strakker verdedigen moeten ervoor kunnen zorgen dat de A1 in de 2e helft beter voor de dag komt. De A1 krijgt dit aan het begin van de 2e helft echter niet voor elkaar want KCC komt scherp uit de kleedkamer. KCC schiet zuiver, Fortuna loopt er in de verdediging regelmatig steeds een beetje achteraan en KCC scoort na de rust 5x op rij (samen met de 2 goals voor rust scoort KCC dus 7x achter elkaar). Het staat na 6 minuten in de 2e helft 21-13! De score gaat vervolgens naar 22-14 en dan zijn er nog 16 minuten te spelen. De supporters geloven er dan bijna niet meer in maar dan begint Fortuna toch wat beter te draaien. Hoe zoiets ineens kan/ komt zal niet duidelijk worden maar een feit is dat deze ploeg het al vaker voor elkaar heeft gekregen om toch weer aan te sluiten na een achterstand. Fortuna lijkt meer energie te hebben en gaat dan toch meer druk geven in de verdediging en het tempo in de aanval gaat omhoog. Vanaf 22-14 scoort Fortuna binnen enkele minuten 3 afstandsschoten en bij 22-17 neemt KCC een time out. Er zijn dan nog 12 minuten te spelen. Na de time out wordt er even niet gescoord maar dan krijgt KCC een strafworp, deze wordt gemist en met nog 8 minuten te spelen komt de A1 door 2 goals eindelijk weer eens op 3 punten achterstand: 22-19. KCC heeft moeite met aanvallen en de goede afronding is geheel verdwenen. Fortuna gaat dan nog harder werken voor elkaar en het echte geloof is weer helemaal terug. Je merkt dan dat Fortuna een grote kans heeft alsnog te winnen want ze zitten in een bepaalde flow. De aanvallen zijn langer door een sterkere rebound en de afronding is gevonden. Met nog 6,5 minuut te gaan komt Fortuna op 2 punten verschil bij 22-20. Dan weet KCC eindelijk weer eens de korf te vinden (23-20) maar gelukkig countert de A1 meteen in de volgende aanval 23-21. Er wordt dan 2 minuten niet gescoord maar met nog 4.20 te gaan maakt Fortuna een stip 23-22. Daarna maakt Fortuna met nog iets meer dan 2 minuten op de klok een vrije bal en het staat gelijk 23-23. KCC kan dan in hun aanval geen goal maken waarna de A1 op zoek gaat naar de voorsprong. Die komt er ook met nog 1.25 op de klok. Fortuna weet nog net aan de achterlijn de bal binnen te houden waarna met nog 5 seconden op de schotklok de 23-24 wordt binnengeschoten. Knap van KCC is dan dat aan de andere kant meteen de 24-24 van afstand wordt gemaakt. Dan is er nog 1.10 te spelen. Er volgt dan een hele rustige aanval van Fortuna met meerdere schoten en het 3e schot is raak (er zijn dan nog 40 seconden te spelen). De aanval van KCC kan nog enkele keren schieten maar met nog 10 seconden heeft Fortuna de rebound te pakken en worden de laatste seconden uitgespeeld. Het eindigt dus bij 24-25.

KCC had zeker meer verdiend maar de 2 belangrijke punten zijn voor Fortuna. Volgende week speelt de A1 tegen Deetos in Delft, de wedstrijd begint om 14.10 uur.

Tekst: Erik Snaphaan